Glavni grad Katalonije savršen je izbor za jesenski ili zimski gradski odmor! Ovdje se nemoguće dosađivati jer je atmosfera puna zabave tijekom cijele godine. Barcelona je također idealno odredište za one koji žele snimiti najbolje fotografije s odmora s mnoštvom mjesta koja su jednako lijepa u stvarnom životu kao i na 'Gram!

Blage zime, fantastična arhitektura, gastronomska kultura, jeftini letovi i prirodno lijepo okruženje Barcelone čine je rajem za fotografe. Dakle, kamo prvo otići? Evo top 5 mjesta u Barceloni koja se najpogodnija za Instagram.

© iStock
Bunkers del Carmel © iStock

5. Bunkeri del Carmel

Na nadmorskoj visini od 257 m, u okrugu Horta-Guinardó, pronaći ćete najpopularnije mjesto na Instagramu u Barceloni. Brdo Turó de la Rovira donedavno je bilo poznato samo lokalnim stanovnicima, no otkako se pojavilo u španjolskom filmu Tengo Ganas de Tí s pravom je postalo poznato kao jedno od najfotogeničnijih mjesta u Barceloni. Bunkers del Carmel, kako su poznati, nude uistinu spektakularnu panoramu od 360º na cijeli grad.

Odavde možete vidjeti Sagradu Familiju, Montjuic i Gotičku četvrt, s pogledom koji se proteže na more i brda koja okružuju grad. Najbolje ga je promatrati pri zalasku i izlasku sunca, iako je u to vrijeme i najveća gužva. Danas bunkeri više nemaju protuavionske topove, ali umjesto toga gotovo svake noći odzvanjaju gitara i bubnjevi lokalnih glazbenika, a zabave ponekad traju do zore!

© iStock
Bunkers del Carmel © iStock

4. La Boqueria

Zbog boja, tekstura i oblika od kojih vam se zavrti u glavi, to može biti samo La Boqueria na Las Ramblas! Iako povijest ovog mjesta seže u 13. stoljeće, jedan od najstarijih i najpoznatijih bazara u Europi vrvi i dan danas. Zanatski štandovi krcati obiljem voća, začina, povrća, sireva, mesa, ribe i plodova mora izgledaju nevjerojatno na slikama. U međuvremenu, novoobnovljena struktura zgrade od lijevanog željeza, izgrađena na mjestu izvorne tržnice iz 1840., također izgleda sjajno.

La Boqueria je autentična tržnica koju i danas svakodnevno posjećuju stanovnici katalonske prijestolnice. Zaputite se ovamo ujutro kako biste gledali barcelonske bake kako kupuju najbolje proizvode – ovo je idealna prilika za snimanje sjajnih reportažnih fotografija. Zamršen raspored štandova praznik je za oči, dok su delicije iz raznih tapas barova na tržnici praznik za nepce. Iskoristite priliku da kupite ručak za piknik i uživate u našem sljedećem Instagram mjestu…

© iStock
La Boqueria © iStock

3. Parc del Laberint d’Horta

Parc del Laberint d’Horta! Ova sljedeća postaja možda i nije tajna, ali svakako je jedan od manje poznatih parkova u Barceloni. Prekrasno mirno utočište daleko od gužve Las Ramblas i Sagrada Familia, ovo je najstariji očuvani vrt u gradu. Ovdje, na ovom čarobnom mjestu, naći ćete veliki labirint među isklesanim grmovima čempresa koji se uzdižu dva metra u visinu, zajedno sa skrovitim kutcima među vinovom lozom; fontane, klupe za odmor sa šarmantnim pogledom i ravnomjerno podšišani travnjaci savršeni za piknike.

Izvorno neoklasični vrt u talijanskom stilu, danas je Parc del Laberint d’Horta klasično romantični vrt. Kaže se da se ulaskom u labirint možete riješiti svih sumnji ili nevolja koje vas muče jer se svaki put sastoji od hipoteza, teorija i pitanja. Smješten na mjestu bivšeg imanja markiza Llupià, Poljska Alfarràsa, koji je naručio dizajn vrta od Talijana Domenica Baguttija, labirint je najbolje posjećivati tijekom dana.

© iStock
Parc del Laberint d’Horta © iStock

2. Käthe Wohlfahrt

Želite doživjeti Božić tijekom cijele godine? Samo nekoliko minuta hoda od ulice Las Ramblas u srcu povijesne Gotičke četvrti, pronaći ćete Käthe Wohlfahrt, posvećenu božićnu trgovinu koja radi tijekom cijele godine. Unutar ove povijesne stambene kuće nalazi se Pueblo de Navidad, božićno selo s tisućama božićnih ukrasa, slatkiša i malih darova. Ovdje svatko može ostvariti svoje blagdanske snove i snimiti savršene božićne fotografije! Središnji dio trgovine u Barceloni je božićno drvce visoko 4,5 metara s vrhom koji seže do stropa. Odmorite se od dobro utabane staze za razgledavanje Barcelone i uputite se u božićni raj koji je otvoren tijekom cijele godine.

© iStock
Christmas decoration © iStock

1. Plaça Reial

Trg toliko lijep da su ga Katalonci oduvijek nazivali kraljevskim, Plaça Reial je elegantan, egzotičan i gostoljubiv unatoč svojoj velikoj veličini. Ovo mjesto koje morate vidjeti u Barceloni uvijek je prepuno i doista je mjesto koje nikad ne spava. Više nego samo turističko mjesto, trg je omiljen među stanovnicima koji gaje posebnu naklonost prema ovom kultnom odredištu.

Fontana, palme i svjetiljke na Plaça Reial su divni i zajedno ga čine iznimno fotogeničnim. Ovdje ćete pronaći dvije ukrasne ulične svjetiljke, koje su bile prve Gaudijeve radove koje je grad naručio. Ostala mjesta povezana s ovim poznatim umjetnikom uključuju La Sagrada Familia, koja je još u izgradnji; Casa Batllo, šareni Parc Güell i Casa Mila. Ali pažljivo pogledajte oko sebe jer se tragovi ovog kultnog katalonskog umjetnika mogu pronaći gotovo posvuda u Barceloni.

© iStock
Plaça Reial © iStock

FAQ

Instagram

Tražite određeno mjesto?