5 sposobów na nieudany urlop

Kupaći kostim, krema za sunčanje, sunčane naočale, udobna obuća, napunjen telefon i Instagram uključen! Trebate li zapamtiti još nešto? Naravno, predlažemo što je potrebno označiti da bi vaš odmor bio (ne)uspješan! Neka vam ljetni ugođaj dopusti da na ovu temu gledamo s rezervom. 😀

5. Prijavite svoj odmor uživo

Kakvo je ljetovanje ako samo mi znamo za nje? Ako o tome nema ništa na Facebooku i Instagramu, znači da ne postoji. Pa ipak, svijet mora znati da se odmaramo. I nema veze što ćemo izgubiti desetak minuta da snimimo što bolji kadar, a ovaj široki osmijeh za fotku s morem u pozadini je veliko pretjerivanje, jer maloprije nas je dijete prolilo limunadom i počela je kiša. Također nemojmo zaboraviti snimiti nekoliko instastorija tijekom koncerta, a umjesto zabave, imati dobre videe u memoriji telefona (kojima se ionako vjerojatno nećemo vraćati). Pa što ako nam praznici prolete kroz prste – ipak ćemo doma gledati sve što ste snimili.

ljudi koji bulje u telefone
© iStock

4. Kupite kičasti suvenir

Uostalom, kako je biti u Parizu, a nemati privjesak za ključeve s Eiffelovim tornjem? Ili kako odoljeti ovoj originalnoj majici “I Roma”, iako košta 15 eura, a red u gift shopu se čini beskrajnim? Obavezno isplanirajte krug oko svih štandova i kabina. Pa što ako će većina ovih suvenira biti proizvedena u Kini. Moraš nešto kupiti. I da ćemo se usput barem nekoliko posvađati s djecom za još koju narukvicu, magnet, plišanog tuljana ili medvjedića? Možda neće biti lako, ali će biti i skupo.

žena na tržnici
© iStock

3. Rezervirajte mjesto na plaži/ležaljku uz bazen

U redu, možda nećemo dovoljno spavati, ali važno je imati svoj prostor za odmor. Uostalom, kako na odmoru ne ustati u 6 i ostaviti ručnik na najboljoj ležaljci uz bazen? Uostalom, mora se vidjeti tijekom svakog ljetnog putovanja. Uvijek možete uvesti obiteljske smjene ili spavati na plaži. Uostalom, zahvaljujući našoj učinkovitosti i organiziranosti, raspolažemo s nekoliko kvadrata. To se zove osvajanje života!

prepuna plaža
© iStock

2. Snimite selfie

Uostalom, ako ovu smiješnu fotku s Kosog tornja u Pisi ne objavimo na Facebooku, nitko nam neće vjerovati da smo bili tamo, zar ne? A kako smo satima stajali u redu i svejedno se ugurao neki japanski turist – nema veze. Bitno je da imamo suvenir! Ne zaboravimo na selfie s prepunim Španjolskim trgom (zanemarimo da se na njemu ionako ništa ne vidi, osim stotine drugih turista). U Barceloni zgrabimo majicu, bez obzira na 20 eura na ovaj ili onaj način. Nitko drugi neće imati takvu fotografiju (osim svih ostalih turista koji posjećuju glavni grad Katalonije)!

turista na pozadini atrakcija
© iStock

1. Žalite se malo

Prevruć. Previše hladno. Preglasno. Preskupo. Jer na moru bi bilo bolje. U Egiptu ne bi padala kiša. Možda sljedeći put odletimo u Tursku umjesto u ovu dosadnu Španjolsku? Hotel nije takav, hrana beznadna, djeca zabrljaju kao i uvijek. Uvijek će biti razloga za žalbu. Je li bolje ovako izbaciti emocije? I da ćemo protratiti godišnji odmor i nećemo ni primijetiti kako se doma počnemo buniti. Pa, sviđa nam se, zar ne?

turista u Londonu

Samo polako!

Ozbiljno, odmorite se! Praznici su najbolje vrijeme da ne brinete o vremenu, hrani, traženju suvenira i spomenika. Uživajte u slobodnom vremenu, voljenima, novim mjestima i poznanstvima i vratimo najljepše uspomene. To je rasipanje energije na beskorisne stvari. Istražujmo, ali ne pod svaku cijenu. Umjesto suvenira proizvedenih u Kini, možda vrijedi potražiti jantar ili domaće rukotvorine? Odmorite se i pustite druge da se odmore. Ljeto i praznici su najbolje doba godine. Nemojte ga kvariti i idemo polako!


FAQ

Instagram

Tražite određeno mjesto?